ŞampuanSaç ve saçlı derideki; yağ, kir, deri parçaları, kepek, çevreden bulaşan tozlar ve diğer kirlenmeye neden olan parçacıkların, suyunda yardımıyla saçtan uzaklaştırılarak, saçın temizlenmesini sağlayan bir temizlik maddesidir. Saç temizlenirken beraberinde saç derisinide temizler . İçinde bulunan surfaktanların gücüne göre yıkama sonrasında görülen etkileri değişir. Etkisi çok güçlü olan şampuanlar haftada 1-2 defadan fazla kullanılmamalıdır.

Şampuan su ile temas ettiğinde köpüren bir maddedir. Saç şampuan ile yıkanarak temizlenirken saçlı deri ve saçın  doğasında bulunan yağlar da uzaklaştırabilir.

Şampuan Tür ve Çeşitleri
Gelişen teknoloji ile artık temizlikten öte geçmiş olan şampuanlar vardır. Örnek vermek gerekirse Sawpoo adı verilen ürün saç kalitesini artırırken, DHT kaynaklı saç dökülmesi probleminde dökülmeyi önleme etkisi vardır. Buna ek olarak milyonlarca insanın ortak sorunu olan kepek için geliştirilen konazol şampuan ilk yıkamada kepek problemini önleyebilir. Bunlara ek olarak ise aşırı kepek dediğimiz seboreik dermatit için geliştirilmiş olan Dermo TTO losyon işinize görecektir. Demek istediğim sadece saçların yıkanması değil, saç sağlığı içinde şampuan yeterlidir.

Sabun Yerine Şampuan
İlk olarak 1920 yılında üretilip kullanılmaya başlanan şampuan ülkemizde 15-20 yıldır daha yoğun kullanılmaya başlanmıştır. Daha çok sabun kullanılmakta idi daha sonra cilde zarar verdiği ve PH değerini düşürüp kuruluk, kepek ve parazit yaptığı anlaşılmış olup adım adım uzaklaşılmıştır. Tabiki tüm sabunlar aynı değildir. Zeytinyağı, bademyağı ve defne sabunu gibi ürünler kimyasallardan uzak olabilmektedir.

Şampuanları Yorumluyoruz
Ülkemizde üretim ve satışı yapılan tüm şampuanları sitemizde sağlık açısından analizini yaparak sizlerin bilgilendirmesini sağlıyoruz. Özellikle şampuanlarda kullanılan maddeleri ele alıyor ve bilgi sahibi olmanızı istiyoruz.

Yorum yapılmamış